Logotyp för företag

Vi kan designa den rätta logotypen för ert företag

Logotypen är central i er grafiska profil. Förutom att skapa igenkänning så måste den väcka associationer och säga något om just ert företag.

Fundera noga på vilka kärnvärden ni representerar och  hur ni är som företag - inte bara vilka produkter eller tjänster ni erbjuder.


En lyckad logotyp uppfyller följande kriterier:

  • BESKRIVANDE -  en logotyp bör beskriva något om er som företag och kommunicera en känsla kring er.

  • MINNESVÄRD - när man väl förstått ett koncept så glömmer man det sent. Om man lyckas koppla sin logotyp till verksamheten på ett smart sätt så är det därmed ett säkert sätt att se till att kunderna minns er och vad ni har att erbjuda.

  • ENKEL - De mest framgångsrika logotyperna är enkla i sin utformning. För mycket text eller bildelement gör att logotypen blir svår att ta till sig. Dessutom blir den mer komplicerad att framställa i tryck om den innehåller många färger och olika delar.

  • TIDLÖS - logotypen ska kunna användas i många år framöver och bör därför inte knytas till aktuella trender, utan snarare återkoppla till företagets bestående kärnvärden.

  • SKALBAR - en logotyp måste kunna förstoras till billboards såväl som förminskas så att den passar på ett frimärke och ändå vara läsbar och tydlig för mottagaren.

  • EFFEKTIV - en stark logotyp är inte beroende av sina färger - dessa är sekundära till logotypens form. Logotypen bör kunna användas ex helsvart och ändå enkelt kännas igen.Bildexempel på logotyper vi gjort:

Vill du veta mer om denna tjänst?

Fyll i formuläret om du har frågor om Vi tar fram en logotyp för ert företag - Dixa tryckeri i Stockholm eller vill ha mer information.

Namn: Företag:
Telefon: Epost:
Meddelande:
Spamskydd: Vad är åtta plus två? Skriv svaret med bokstäver, ej siffror.