Grafisk manual för trycksaker

En grafisk manual är en uppsättning bestämmelser kring utseendet på ert företags kommunikation.

Syftet är förstås att skapa igenkänning och konsekvens för kunder genom att visa ett enat ansikte utåt för företaget.

Förutom att ett företag som är konsekvent i sin visuella kommunikation ger ett mer seriöst och pålitligt intryck så är det dessutom förstås lättare för kunden att känna igen ett företag som har en enhetlig kommunikation än ett företag som byter utseende ofta. Slutligen så sparar det mycket tid för dem som arbetar med företagets kommunikation att ha en mall att utgå ifrån istället för att uppfinna hjulet på nytt.

Vi på Dixa har stor erfarenhet av grafiskt arbete och kan hjälpa er att finslipa den profil ni redan har eller att bygga upp en helt ny grafisk manual och identitet.


 

En grafisk manual innehåller vanligtvis:

  • LOGOTYP - presentation av alla varianter av logotypen och regler för hur den får användas, storlek, placering, frizon etc

  • FÄRGER - företagets färger presenteras, information om tryck, exempel på tillämpning i olika situationer etc

  • TYPOGRAFI - företags typsnitt presenteras tillsammans med exempel på användning i rubriker, brödtext och andra textelementen, tillsammans med information om användning av olika tjocklekar, markeringar och storlekar.

  • BILDSPRÅK - här beskrivs vilken typ av bilder, fotografier, illustrationer och andra grafiska element som används och i vilka sammanhang.

  • KONTORSMATERIAL - vanligtvis presenteras företagets kontorsmaterial samt hur detta kan beställas (ex via webbordersystem som Dixa Portal). Standardprodukter här är visitkort, brevpapper, kuvert, korrkort och anteckningsblock.

Om man har vissa profilprodukter (pennor, USB-minnen eller liknande) som är återkommande element i företagets interna eller externa kommunikation så finns ofta även beskrivningar för hur dessa ska se ut i fråga om färger, specifika modeller och tryck samt var de kan beställas.

Vill du veta mer om denna tjänst?

Fyll i formuläret om du har frågor om Vi tar fram en grafisk manual & profil för ert företag - Dixa tryckeri eller vill ha mer information.

Namn: Företag:
Telefon: Epost:
Meddelande:
Spamskydd: Vad är åtta plus två? Skriv svaret med bokstäver, ej siffror.